Søg på milhist.dk
Nyhedsbrev
Ønsker du at  få besked om  updates på  sitet,  så tilmeld dig nyhedsbrevet. Alle mail adresser vil blive behandlet fortroligt og IKKE givet videre til trediepart.
Forum
Fik du svar på det du søgte? Ellers prøv
Web forum'et
Bidrag til sitet
bidrag til sitet
Har du lyst til at bidrage til at gøre sitet endnu bedre? Du kan bidrage på forskellige måde.
Læs mere her
Nyheder
tilbage til forsiden

Dansk soldat dræbt
 

Soldaten blev dræbt af en vejsidebombe under en sikringsopgave i forbindelse med afholdelse af et møde. Soldaten kom fra Den Kongelige Livgarde, der sammen med Gardehussar-regimentet har modtaget langt størstedelen af de danske tab i Helmand. De to enheder deler ca. 75 % af det samlede tabstal ligeligt mellem sig, men enkelte tab har også ramt ingeniørregimentet, hjemmeværnet, stab- og logistikkompagniet. En flyverkonstabel er også omkommet.

Den Kongelige Livgarde blev oprettet i 1658 og dets historie angående udenlandsk tjeneste omfatter bl.a. enkelte bataljoners tjeneste i Den Spanske Arvefølgekrig 1688-97 i Flandern og Sydtyskland, i Irland og Flandern under Niårskrigen 1701-13. Også de internationale i Eks-jugoslavien og Irak har enheden leveret mandskab til.

Det nuværende Gardehussarregiment blev opstillet i 2001, men enheden kan føre sine aner tilbage til 1614. Dets historie omfatter bl.a deltagelse i Trediveårskrigen ved slaget ved Lutter am Barenberge i 1626 samt slagene ved Stralsund 1809, Gade Busch og Sehested i 1813 i Nordtyskland under Napoleonskrigene.  

hok.dk, wikipedia.dk

 JG


11 Januar 2011
© 1997 Gert Laursen | Optimised for IE 7